Самый языкатый сайт Одессы

Де та як пройде в цьому році Одеський міжнародний кінофестиваль

Де та як пройде в цьому році Одеський міжнародний кінофестиваль

Цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться на декількох локаціях.

“Сьогоднішні реалії змушують оперативно реагувати на обставини, в яких ми опинились. Минулого року ОМКФ відбувся одразу на декількох міжнародних майданчиках. Втім, ми прагнемо повернути його додому – в Україну. Але з огляду на безпеку глядачів та гостей, цьогоріч ми вирішили провести частину 14-й ОМКФ в новій для нас локації – у Чернівцях. І ми дуже вдячні центру імені І. Миколайчука, який на час проведення фестивалю стане для нас домівкою”, – зазначила Ганна Мачух, генеральна директорка ОМКФ.

“За останній рік українці як ніколи відчули потребу в єднанні та допомозі. А зважаючи на те, що культурна сфера – одна з найбільш постраждалих від війни галузей, ми маємо підтримувати одне одного. Адже саме культура формує нашу ідентичність як українців. Тож ми раді, що можемо спільними зусиллями провести цьогорічний Одеський міжнародний кінофестиваль у відносно безпечному місці, у нашому Центрі Миколайчука в Чернівцях з можливістю залучення іноземних гостей до події”, – додала Тетяна Д’яченко, директорка культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука.

До Національної конкурсної програми кінофестивалю ввійшли десять повнометражних фільмів. 
Покази конкурсних і позаконкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи проведуть у Чернівцях (Буковина). Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі, в кінотеатрі Multiplex (ТРЦ Gagarinn Plaza).

«Серце й душа ОМКФ назавжди належать Одесі, тож для нас важливо, аби в рідному місті фестивалю також проводились заходи. Саме тому ми вирішили, що для Одеси цьогоріч має бути створено спеціальну програму», — зазначила Ганна Мачух.

Переможці Національного конкурсу визначатимуться у двох номінаціях — «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».
Під час фестивалю глядачам буде представлено спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. 

📌 Читайте IVASI NEWS в соцмережах

Tg: t.me/ivasinews
Threads: threads.net/@ivasi_news
Fb: facebook.com/ivasi.news
Insta: instagram.com/ivasi_news

Top