Самый языкатый сайт Одессы

Поліцейські Одещини попереджують — незаконна порубка дерев може обернутися кримінальною відповідальністю

Поліцейські Одещини попереджують — незаконна порубка дерев може обернутися кримінальною відповідальністю

Двоє чоловіків з Подільського та Одеського районів опинилися на лаві підсудних. Їх судитимуть за правопорушення, передбачене статтею 246 Кримінального кодексу України. 

Так, у Подільському районі 31-річний житель Куяльницької громади без дозвільних документів, діючи всупереч встановленому законом порядку заготівлі деревини, спилив 16 акацій в місцевому лісовому масиві. Правоохоронці викрили чоловіка, коли він вже підготував дерева для транспортування. У близько 30 тисяч гривень оцінили експерти завдані державі громадянином збитки. Матеріальну шкоду той відшкодував.

А от 19-річний житель Одеського району самовільно спиляв 14 диких олив у лісосмузі вздовж автодороги сполученням Біляївка-Градениці. Збитки, завдані молодиком, експерти оцінили майже у 34 тисячі гривень.

Правоохоронці вилучили у правопорушників порублені дерева, знаряддя протиправної діяльності та транспортні засоби. Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили чоловікам про підозру в незаконній порубці дерев, що заподіяло істотну шкоду. Це правопорушення передбачене частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України.

Top