Самый языкатый сайт Одессы

24 громади Одеської області підключились до платформи СВОЇ

24 громади Одеської області підключились до платформи СВОЇ

Для громад Одеської області презентували новий сервіс електронної черги громади, що працює в рамках Платформи СВОЇ.

До платформи СВОЇ вже підключились 24 громади Одеської області та зареєстровано понад 4000 користувачів, повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

«Як це працює? Пояснюю. Громадяни можуть записатися до будь-якого муніципального закладу через сайт чи чат-бот СВОЇ на будь-який вільний час упродовж двох тижнів. Адміністратор бачитиме записи відвідувачів на платформі СВОЇ та розумітиме, хто прийде сьогодні. Наприклад, Дмитро Іванович подасть документи на субсидію, а Сергій звернеться за отриманням паспорта. Мешканці матимуть нагадування про візит у день запису через чат-бот. Це – надзвичайно крутий модуль, який зазвичай реалізовує бізнес. Але тепер громади можуть заощадити кошти і підключити ці можливості безкоштовно» — розповідає Начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської обласної державної адміністрації Станіслав Ніколайчук.

За словами експертів Програми EGAP Фонду Східна Європа запровадження цього модулі дасть значні переваги для громад. Зокрема, з’явиться можливість підключити будь-який заклад до е-черги та налаштувати різні типи робочих місць: адміністратор чи реєстратор. Для кожного робочого місця можна встановити свій інтервал надання послуги: 30, 60 чи 90 хвилин.

«Щоб громади могли скористатися модулем Е-черга необхідно підключитись до платформи СВОЇ: https://toolkit.in.ua/. Можна безкоштовно створити сучасний та зручний сайт громади. Запровадити інструменти електронної демократії доступні у чат-боті СВОЇ – електронні петиції, Громадський бюджет та інформувати мешканців громади про важливі події за допомогою сповіщень у чат-боті» — додає Станіслав Ніколайчук.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top