Самый языкатый сайт Одессы

Чи встановлюватимуть новорічні ялинки на головних площах міст Одещини?

Чи встановлюватимуть новорічні ялинки на головних площах міст Одещини?

Згідно рекомендацій Одеської ОВА, по всій області рекомендовано не встановлювати новорічні ялинки на площах населених пунктів та організовувати святкові заходи.

Незважаючи на це, в Аккермані 19 грудня урочисто запалили головну ялинку міста. В Кілії триває голосування, чи хочуть місцеві мешканці бачити новорічну красуню (впевнено перемагає позитивний варіант). А деякі громади вже відмовилися від новорічних ялинок.

Так, голова Арцизької громади Сергій Парпуланський повідомив про рішення не ставити цього року головну новорічну ялинку, тому що “тривога, сльози, сум та горе якось не асоціюються з радістю та святом”.

Свою позицію мер розписав на сторінці у Facebook:

“В минулому році в ці дні ми запалювали з вами головну ялинку громади, відкривали резиденцію Святого Миколая та милувалися яскравою ілюмінацією, прогулюючись по центральній площі м. Арциз.
Але, на жаль, в цьому році наша країна перебуває у війні. І переді мною як міським головою постало питання: чи доцільно у час війни встановлювати новорічну ялинку на головній площі міста?

Нехай цього року у нас не буде великої головної ялинки. Але для діток у кожному населеному пункті у Будинках культури ми облаштуємо невеличкі локації – яскраві новорічні фотозони, де кожен зможе прийти зі своєю малечею та зробити на згадку святкові світлини».

У Болграді теж не будуть встановлювати новорічну ялинку. Про це повідомили на офіційній сторінці міськради.

Мер Болграда наголосив, що у міні-форматах свята для дітей проходять у закладах культури громади.

Нагадаємо, в Ізмаїлі мер повідомив про намір не ставити ялинку.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top