Самый языкатый сайт Одессы

Одеського ексвійськкома Борисова перевіряють за трьома статтями

Одеського ексвійськкома Борисова перевіряють за трьома статтями

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє факти ймовірного незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень колишнім одеським військкомом.

Про це пише Офіс генпрокурора України.

Імені військкома не уточнюють, але з огляду на деталі справи ідеться про Євгена Борисова.

Під час слідства перевіряють опубліковану в ЗМІ інформацію про майно членів родини чиновника за кордоном. За цими даними, у період дії воєнного стану вони придбали автомобілі преміумкласу та нерухоме майно в Іспанії на загальну суму понад 196 млн грн, хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат.

Також у межах кримінального провадження перевіряють окремі факти ймовірного ухилення військкома від проходження військової служби – його перебування за кордоном нібито на лікуванні. Правоохоронці вивчають, чи були законними підстави для виїзду військкома.

У межах розслідування вже допитали понад 30 свідків, провели 11 обшуків, 17 оглядів і тимчасових доступів, передали більше ніж 100 запитів в органи державної влади, підприємств, установ та організацій, проведено три податкові перевірки господарської діяльності членів сім’ї чиновника.

Як повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк 28 червня, начальника одеського військкомату Євгена Борисова звільнили. Наразі одеський територіальний центр комплектування й соцпідтримки очолює його заступник.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top