Самый языкатый сайт Одессы

В Києві під час реконструкції обвалився Дегтярівський міст

В Києві під час реконструкції обвалився Дегтярівський міст

У Києві на Шулявці впали декілька прогонів нового Дегтярівьского мосту. У КМДА повідомили, що причиною падіння став обвал балок під час монтажу.

Дегтярівський міст, що обвалився вчора в Києві, знаходиться, можна сказати, на «зачарованому» місці — неподалік Шулявського мосту, який «втомився» (за висловом мера Кличка) і впав у 2017 році.

Це автомобільний міст із трамвайною лінією, який є частиною вулиці Дегтярівської. Він проходить над ділянкою Малої окружної, де сходяться вулиці Теліги та Довженка. Ще 2020 року шляхопровід почав подавати ознаки «втоми»: від нього відколовся шматок бетону і впав на автомобіль. Уламки розбили лобове скло та пошкодили капот.

«Дігтярівський шляхопровід – один із найстаріших у Києві. Він побудований у 1963 році і досі жодного разу капітально не ремонтований», — пояснили тоді в «Київавтодорі» причини НП.

У 2023 році, вже у розпал війни – і на 60-річний ювілей Дегтярівського мосту – там вирішили затіяти ремонт майже на мільярд гривень (якщо точніше, то тендер у «Прозорро» був на 934 мільйони). Естакаду мосту закрили на реконструкцію на початку червня. Мета ставилася масштабна — замінити шляхопровід повністю, а заразом оновити всю транспортну розв’язку. На мосту збиралися розібрати опори, прогони та фундаменти, щоб збільшити ширину з 28 до 40 метрів та облаштувати велодоріжки.

Завершити роботи планували до 30 листопада, але потім зсунули термін до кінця року. На момент обвалення шляховики встигли демонтувати всі балки старого мосту і почали ставити нові прольоти.

Підсумуємо, що раніше будівництво мосту коштувало 1 мрд гривень, частини, що впала — 300 млн. На які суми потягне наразі реконструкція моста, що теж «трохи притомився», поки невідомо.

📌 Читайте IVASI NEWS в соцмережах

Tg: t.me/ivasinews
Threads: threads.net/@ivasi_news
Fb: facebook.com/ivasi.news
Insta: instagram.com/ivasi_news

Top