Самый языкатый сайт Одессы

Троє підлітків на Одещині грабували магазини

Троє підлітків на Одещині грабували магазини

Злочини відбувалися у Великодолинській селищній громаді Одеської області.

Троє дітей віком 11, 12 та 16 років обкрадали магазини на місцевому ринку. Вночі за допомогою плоскогубців вони зламали ланцюг з навісним замком на воротах ринку, а далі за допомогою того ж інструменту проникли до магазину дитячих товарів, звідки викрали 3,6 тис. грн та дві іграшки.

Наступного дня правопорушники повторили свої протиправні дії і з тієї ж крамниці викрали дитячий товар на загальну суму понад 5,5 тис. грн.

Цього юнакам виявилося недостатньо, і вони проникли ще й до торговельного павільйону з тютюновими виробами. Почали складати цигарки до пакета, але охоронці помітили їх і викликали поліцію.

Все викрадене майно та гроші повернули власникам.

Слідчі висунули обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, скоєній в умовах воєнного стану, а 16-річному хлопцю – у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у приміщення, в умовах воєнного стану, зокрема повторно, а також у незакінченому замаху на аналогічний злочин. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України та тягнуть за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Ремарка Івасів

Зазначимо, що двоє малолітніх дітей ще не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Тому поліцейські склали відносно їхніх батьків адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Санкція цієї статті тягне за собою накладення штрафу на батьків у розмірі від 1,7 до 5,1 тис грн.

__________________________________________________

Трое подростков в Одесской области грабили магазины

Преступления совершались в Великодолинском поселковом обществе Одесской области.

Трое детей 11, 12 и 16 лет обворовывали магазины на местном рынке. Ночью с помощью плоскогубцев они сломали цепь с навесным замком на воротах рынка, а затем с помощью того же инструмента проникли в магазин детских товаров, откуда угнали 3,6 тыс. грн и две игрушки.

На следующий день правонарушители повторили свои противоправные действия и из того же магазина похитили детский товар на общую сумму более 5,5 тыс. грн.

Этого молодым людям оказалось недостаточно, и они проникли еще и в торговый павильон с табачными изделиями. Начали складывать сигареты в пакет, но охранники заметили их и вызвали полицию.

Все украденное имущество и деньги вернули владельцам.

Следователи выдвинули обвинения в тайном похищении чужого имущества, т.е. краже, совершенной в условиях военного положения, а 16-летнему парню – в краже, совершенной по предварительному сговору группой лиц, с проникновением в помещение, в условиях военного положения, в частности повторно, а также в незаконченном покушении на аналогичное преступление. Эти преступления квалифицируются по ч. 4 ст. 185 и ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Уголовного кодекса Украины и влекут наказание в виде лишения свободы на срок от пяти до восьми лет.

Ремарка Ивасей

Отметим, что двое малолетних детей еще не достигли возраста, с которого наступает уголовная ответственность. Поэтому полицейские составили в отношении родителей административные материалы по ч. 4 ст. 184 Кодекса Украины об административных правонарушениях. Ею квалифицируется совершение несовершеннолетними деяний, содержащих признаки уголовного правонарушения, ответственность за которые предусмотрена Уголовным кодексом Украины, если они не достигли возраста, с которого наступает уголовная ответственность. Санкция этой статьи влечет наложение штрафа на родителей в размере от 1,7 до 5,1 тыс грн.

📌Сайт
📌Телеграм
📌Threads
📌Facebook
📌Insta

ukraina.net.ua - каталог сайтов Украины

Leave a comment

Top