Самый языкатый сайт Одессы

Арестович подав в суд на нардепа Наталю Піпу аби поламати шовіністичну тенденцію

Арестович подав в суд на нардепа Наталю Піпу аби поламати шовіністичну тенденцію

Ексрадник ОП Олексій Арестович вирішив подати до суду на нардепа Наталію Піпу, яка влаштувала мовний скандал у Львові через вуличний виступ юного музиканта з Одеси, що співав пісні Цоя.

Печерський райсуд Київа за позовом Арестовича зобов’язав ДБР порушити кримінальну справу проти нардепа Наталії Піпи за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це він повідомив у Facebook, опублікувавши копії відповідних документів.

Кримінальну справу відкрито відносно конфлікту Наталі Піпи з юним одеситом, який співав у Львові російськомовні пісні Цоя. За оцінкою Арестовича, дії Піпи мають ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні в умовах війни та знущанням над неповнолітнім.

«Піпа Наталя вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах військового конфлікту, додам), і держава повинна дати свою правову оцінку тому, що сталося. Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось, дуже схоже на знущання з неповнолітнього», — пояснив заявник.

Водночас Арестович оголосив, що має намір «привчати любителів сіяти ворожнечу серед українців до виконання Конституції України»: «А заодно — окремих чиновників, які не бажають робити те, що їм слід за законом».

«Моє завдання — поламати шовіністичну тенденцію і не дати їй стати суспільною нормою, не має різниці якою мовою каже табір, з якого ця «норма» намагається виповзти. В Україні інша норма — свобода і гідність. Привчатимемо любителів сіяти ворожнечу і ворожнечу серед українців до виконання Конституції України. Швидко не буде. Але привчимо», — написав  колишній радник Офісу президента.

Нагадамо, що на початку червня між народною депутаткою Наталею Піпою та вуличним музикантом виник конфлікт через виконання пісень російською мовою. Інцидент стався у центрі Львова. Конфлікт розпочався через російську мову: вуличний музикант виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя, що обурило жінку.

📌 Читайте IVASI NEWS в соцмережах

Tg: t.me/ivasinews
Threads: threads.net/@ivasi_news
Fb: facebook.com/ivasi.news
Insta: instagram.com/ivasi_news

Top