Самый языкатый сайт Одессы

Боротьба за Дім Русова триває — мерія

Боротьба за Дім Русова триває — мерія


Вчора Верховний Суд України задовольнив касаційну скаргу Одеської міської ради та скасував незаконні рішення господарського суду та апеляційного господарського суду, якими громаду було позбавлено права власності на Будинок Руссова. Справу направлено на новий розгляд.

Про це стало відомо під час засідання одеського виконкому у четвер, 25 травня.

«Таким чином, боротьба за право територіальної громади міста Одеси на Будинок Руссова триває! Нами вже подана заявка на відновлення державної реєстрації права власності громади на нього.

Впевнений, що остаточне рішення суду буде справедливим та законним, прийнятим в інтересах мешканців нашого міста!», — каже мер Геннадій Труханов.

Нагадаємо, будинок Руссова, відреставрований за рахунок міського бюджету, хоче відсудити у міської громади ОСББ, які свого часу його фактично знищили.

Компанія Руслана Тарпана була першим підрядником, який виграв тендер на ремонт будинку Русова. Але невдовзі після перемоги у тендері Тарпан заявив, що відновити пам’ятник архітектури неможливо і його треба знести, щоб відбудувати заново.

Після завершення робіт з’ясувалося, що їх було виконано не якісно. Поліція у 2021 році у зв’язку з цим оголосила підозру керівництву фірми.

Мерія власним коштом завершила ремонт будівлі, витративши на реставрацію близько 150 мільйонів гривень. Після цього міськрада Одеси повернула будинок Руссова у комунальну власність.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top