Самый языкатый сайт Одессы

На Одещині судитимуть власницю алабая: собака покусав дитину і розтерзав тер’єра

На Одещині судитимуть власницю алабая: собака покусав дитину і розтерзав тер’єра

10-річна дівчина гралася із сусідськими дітьми у дворі, де знаходився пес. Несподівано він зірвався з ціпка та напав на дитину. Господиня відтягнула собаку та викликала «швидку».

Як розповіли у поліції, 15 травня до правоохоронців звернулася жителька одного з сіл Раухівської громади Березівського району із повідомленням, що сусідський алабай покусав її 10-річну доньку.

Дитину доставили до лікарні з ранами руки та обличчя, її життю наразі нічого не загрожує.

Поліцейські, встановивши обставини події, відносно власниці тварини склали протокол за ч. 3 ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення за фактом утримання незареєстрованого собаки у місцях, де це заборонено відповідними правилами, що спричинило заподіяння шкоди здоров’ю людини.

Однак вже за п’ять годин, поліцейські вдруге отримали виклик за тією ж адресою: пес знову зірвався з цепу, вискочив за огорожу та загриз тер’єра місцевої жительки, який пробігав повз двір.

Відносно власниці алабая правоохоронці вдруге склали матеріали за тією ж статтею КУпАП.

Адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду.

Власниці собаки, відповідно до санкції вищезгаданої статті, загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 гривень) з конфіскацією тварини.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top