Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі та області заборонять купання та вилов риби

В Одесі та області заборонять купання та вилов риби

Оскільки показники річкової та морської води «суттєво погіршуються», з 19 червня на території Одеської, Херсонської та Миколаївської областей буде заборонено купатися та виловлювати рибу.

Про це повідомив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, в Одеській області ситуація досить ризикована, тому громадян закликають не користуватися водоймами, не купувати рибу в невстановлених місцях та не виловлювати її.

Водночас станом на 15 червня епідемічна ситуація стабільна у п’ятьох областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській.

Спалаху інфекційних захворювань наразі немає, спостерігаються лише сезонні рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції.

Вода зі свердловин, а також та, що подається централізовано в Миколаївській, Херсонській областях, є цілком безпечною як за хімічними, так і за мікробіологічними показниками.

Проте найбільшу загрозу становлять індивідуальні колодязі, оскільки вони були спочатку затоплені. Вода з колодязів та криниць не відповідає як за хімічними, так і за мікробіологічними показниками.

«Ми радимо для тих мешканців, які повертаються, таку воду не використовувати для пиття та приготування їжі», — відзначив заступник міністра охорони здоров’я.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top