Самый языкатый сайт Одессы

Бронь військовозобов’язаних можуть частково скасувати

Бронь військовозобов’язаних можуть частково скасувати

Одночасно з реєстрацією законопроекту №9647 про мобілізацію депутатів, також зареєстровано законопроект №9649 про внесення змін до деяких законів України щодо справедливої мобілізації громадян України.

«Окремі громадяни України не беруть участі у захисті країни від російської агресії. Зокрема, окремим громадянам України, які відповідно до закону є військовозобов’язаними, законом передбачено виключення від загальної мобілізації.
В тому числі, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування. Це створює несправедливе ставлення для виконання конституційних обов’язків всіма громадянами України», —
думка нардепа Дубінського.

Пропонується виключити зі статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» державні органи влади, інші державні органами, органи місцевого самоврядування, які могли бронювати своїх працівників.

Факт бронювання військовозобов’язаної особи після її призову не є поважною причиною для її звільнення з військової служби під час воєнного стану.

Бронь пропонують залишити за підприємствами, установами і організаціями в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.


📌 Читайте IVASI NEWS в соцмережах

Tg: t.me/ivasinews
Threads: threads.net/@ivasi_news
Fb: facebook.com/ivasi.news
Insta: instagram.com/ivasi_news

Top